Eva Jonsson

Jag är utbildad socionom och handledare samt har en grundläggande
psykoterapiutbildning i KBT och Relationell psykoterapi. Har lång arbetslivserfarenhet från skola, socialtjänst, psykiatri, företagshälsovård, primärvård och Svenska kyrkan. Som handledare har jag arbetat enskilt och med grupper av personal inom socialpsykiatri, arbetsmarknadsåtgärder, primärvård, med läkarstudenter på universitet. De senaste tretton året har jag handlett anställda och chefer inom Svenska kyrkan i Stockholms och Strängnäs
stift.
Systemiska tankegångar är min teoretiska bas och min erfarenhet från många arenor inom det sociala arbetet kommer till god användning.
Jag arbetar med kommunikation mellan individer och sammanhang/system.
I handledningsarbetet är mötet, precis som i allt socialt arbete, ja faktiskt i livet, det primära. Mitt arbete som handledare handlar om att trygga och leda gruppen och få den att hitta sin kreativitet, kunskap och glädje.
Olika perspektiv: brukarens, de anhörigas, handläggarens, chefens, organisationens och samhällets vävs in i samtalet tillsammans med en stor dos humor. Att försöka sätta sig in i den andres situation ökar möjligheten att också själv bli förstådd.
Att få tillfälle att se sig själv och sitt arbete ”lite från sidan”, med glimten i ögat, ger kraft och energi till hela arbetsgruppen. Gruppens bredd och mångfald, hela dess samlade kompetens lyfts fram och blir ett viktigt redskap i arbetet. Tillsammans prövar vi olika lösningar, letar efter det som är salutogent. Olikheter får komma upp till ytan, benämnas och hanteras. Jag strävar efter att handledningen ska vara välförankrad i organisation och hos
ledningsrepresentanter.

Eva Jonsson

Eva Jonsson
Socionom, Handledare

Uppdragsområde: Stockholms stift, Södermanlands län, Upplands län, Östergötlands län, Örebro län, Strängnäs stift, Linköpings stift.

Kontakta mig

Telefon: 0730-23 51 23
E-post: eva.jonsson.gamlao@gmail.com